I.B třída 21. kolo
11. 5. 2019, 17:00
Sokol Kozolupy
2 : 3
FK Planá
Stadion Kozolupy
Návštěvnost: 70
FK Planá
Rozhodčí: Čermák, Duda, Frgal

Report zápasu

Branky: 19. Tomáš Forejt, 31. Vojtěch Sláma – 6. Daniel Karmazin, 18. Dominik Sovka, 77. Patrik Sláma

 

Ž.K.: 62. Martin Mráz, 66. Vojtěch Sláma, 82., 87. Jiří Hucl – 8., 31. Ondřej Suchý, 71. Dominik Sovka, 71. Tadeáš Malý, 83. JIří Kopča

Ć.K.: 87. Jiří Hucl – 31. Ondřej Suchý

Trenéři: Petr Slivoně ml., Petr Slivoně st.

Hosté neudrželi dvougólový náskok, navíc přišli o vyloučeného kapitána

     Dvanácté Kozolupy přivítaly třináctou Planou, takže se hrálo o hodně. Do záchranářského souboje vstoupili lépe hosté, které už v 6. minutě poslal do vedení Daniel Karmazin. V 18. minutě navíc přidal druhý gól Plané Dominik Sovka – 0:2. Hned o minutu později ale snížil Tomáš Forejt a tím odstartoval tlak Kozolup. Ve 31. minutě pak přišla pro hosty ještě větší komplikace. Rozhodčí totiž proti nim odpískal penaltu a navíc ukázal druhou žlutou kartu za protesty jejich kapitánovi Suchému. Z pokutového kopu srovnal Vojtěch Sláma a Kozolupy před sebou navíc měly dlouhou přesilovku. Do přestávky se však skóre už znovu neměnilo.

Kozolupy nevyužily šance, Plané trefil výhru Sláma

     Po změně stran měli domácí více ze hry. Oslabená Planá se snažila dobře bránit a vyrážet do brejků. I tak si domácí přes urputnou defenzivu soupeře několik šancí vytvořili, ovšem hosty držel brankář Švarcbek, který uspěl i v situaci 1 na 1 proti domácímu útočníkovi. V 77. minutě naopak unikl domácí obraně Patrik Sláma, který se nemýlil a strhnul vedení zpět na stranu Plané – 2:3. Tento stav už vydržel i proto, že byl v 87. minutě vyloučen také domácí Hucl, až do závěrečného hvizdu a Planá se tak mohla radovat z velmi důležitého vítězství. To domácí klesli na předposlední místo a hodně si zkomplikovali boj o záchranu.

Petr Slivoně ml.: Podali jsme takový standardní výkon, herně to nebylo nic moc, ale podařilo se nám vyhrát a to je důležité. Moc se nám nedařily nahrávky a kombinace. Přežili jsme jejich šance. Myslím, že jsme měli štěstí. Situaci nám zkomplikovalo zbytečné vyloučení kapitána, který dostal druhou žlutou za řeči po odpískané penaltě. V deseti jsme ale hráli paradoxně spíše lépe. Kluci se semkli a docela hráli. Soupeř tam měl sice šance, ale nedokázal je využít. Pak naopak utekl Sláma a rozhodl. Hodně nás podržel gólman Švarcbek, který je zraněný a chytá se sebezapřením.

[matches league_id=1 season=2018/19 match_day=21 show_team_selection=false]

[standings league_id=1 season=2018/19]

Sestava

Jméno GLS Karty
Žlutá karta Červená karta
Žlutá karta
1 Žlutá karta
1
1
Žlutá karta

Náhradníci

Jméno GLS Karty
Roman Miklas Daniel Kloužek
František Kliment David Sovka
Jan Bucsuházy Daniel Karmazin