I.B třída 25. kolo
8. 6. 2019, 17:00
SK Kdyně 1920
2 : 4
FK Planá
Stadion Kdyně
Návštěvnost: 80
FK Planá
Rozhodčí: Kubec, Hanzlíková, Zavadil

Report zápasu

branky: 21. Milan Janeček, 35. Karel Forst – 34. Jakub Sloup, 73. Patrik Sláma, 79. Daniel Kloužek, 81. Jiří Kopča

 

Ž.K.: 71. Karel Forst, 88. Martin Výškrabka – 50., 70. Dominik Sovka, 65. Jakub Sloup, 71. Petr Brožíček, 82. David Sovka, 87. Ondřej Suchý, 89. Jiří Kopča

Č.K.: 0 – 70. Dominik Sovka

Trenér: Petr Slivoně st.

Planá i o deseti otočila zápas v Kdyni a také v příští sezóně bude hrát 1.B třídu!

     Fotbalisté FK Planí zvítězili v Kdyni 4:2 a definitivně si zajistili záchranu v soutěži. Ještě dvacet minut před koncem přitom hosté prohrávali 1:2 a navíc hráli bez vyloučeného Dominika Sovky. I o deseti ale dokázali třikrát skórovat a uhráli tak kýžený výsledek.

Do šaten odcházeli s vedením domácí

     V předposledním kole se utkaly celky, pro které by vítězství znamenalo už jistou záchranu. Po celkem vyrovnaném úvodu se prosadili jako první domácí hráči, které poslal ve 21. minutě do vedení Milan Janeček. Na trefu domácího útočníka odpověděl ve 34. minutě Jakub Sloup, ale radost z vyrovnání hostům dlouho nevydržela. Hned po rozehrávce ze středového kruhu totiž vrátil Kdyni vedení Karel Forst. První poločas tedy skončil výsledkem 2:1.

Planá otočila skóre i v oslabení

    Do druhé půle hosté nastoupili ofenzivně, rozhodně nechtěli v Kdyni prohrát. Domácí ale nezalezli, využívali otevřenější obrany soupeře a vytvářeli si tak šance. Dvacet minut před koncem byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen hostující Dominik Sovka a v té chvíli by si na Planou asi moc lidí nevsadilo. Hosté se ale v deseti semkli a hlavně udělili příležitosti pálícím domácím lekci z produktivity. Pár minut po červené kartě se v koncovce nemýlil Patrik Sláma a v 79. minutě už Planá po zásahu Daniela Kloužka dokonce vedla – 2:3. Krátce poté ještě pojistil hostům tři body i jistotu záchrany obránce Jiří Kopča.

     Petr Slivoně: V prvním poločase jsme dokázali zareagovat na úvodní gól Kdyně, ale hned poté jsme zase inkasovali na 2:1, což byl i poločasový stav. Do druhé půle mančaft nastoupil s tím, že se to bude snažit otočit. Věděli jsme, že pokud to zvládneme, tak se zachráníme, což se nám nakonec povedlo. Bylo to ale složitější o to, že Dominik Sovka dostal červenou kartu a my dohrávali podstatnou část druhého poločasu o deseti. Jak to tak ale bývá, tak v deseti je někdy větší síla než v jedenácti, když se mančaft semkne. Nám se podařilo nasypat góly. Soupeř tedy nevyužil spoustu šancí, my měli i štěstí, ale střelecky se nám dařilo. Tým věděl, o co hraje. Jsme zachráněni a poslední domácí utkání s Dlouhým Újezdem můžeme odehrát v klidu. Budeme si chtít užít zápas a poté i dokopnou. Na závěr bych chtěl říci, že celý tým FK Planá drží s rodinou pana Dufky (předseda OFS Tachov), který náhle zemřel. Odešel velký člověk a fotbalový Taťka.

[matches league_id=1 season=2018/19 match_day=25 show_team_selection=false]

[standings league_id=1 season=2018/19]

Sestava

Jméno GLS Karty
Žlutá karta
1 Žlutá karta
Žlutá karta Červená karta
Žlutá karta
1
1 Žlutá karta
1
Žlutá karta