I.B třída 22. kolo
18. 5. 2019, 17:00
FK Planá
8 : 0
Slavoj Koloveč
Stadion Planá
Návštěvnost: 60
FK Planá
Rozhodčí: Rada, Fanfule, Zavadil

Report zápasu

Branky: 13., 26., 31., 40., 69. Dominik Sovka, 17., 81. Patrik Sláma, 72. Jiří Kopča

 

Ž.K.: 28. Tadeáš Malý – 86. Milan Záhrobský, 89. Tomáš Lucák

Trenéři: Petr Slivoně ml., Petr Slivoně st.

Planá si zastřílela proti Kolovči, Dominik Sovka skóroval pětkrát

 

Měl to být vyrovnaný zápas dvou týmů, které bojují o záchranu. Nakonec se však proměnil v gólovou exhibici Plané, která rozdrtila Koloveč 8:0. Hned pěti góly se pod tento výseldek podepsal Dominik Sovka.

 

Domácí rozhodli zápas pěti góly, hned čtyři stihl Sovka

Fotbalisté Plané nastoupili v záchranářském souboji proti předposlední Kolovči. Oba celky měly shodně 19 bodů. V úvodu se zdálo, že půjde o vyrovnané měření sil, jenže pak vzal otěže duelu pevně do svých rukou Dominik Sovka. Domácí střelec otevřel skóre ve 13. minutě, o pár minut později nechal střelecky vyniknout také kolegu z ofenzivy Patrika Slámu a do přestávky pak sestřelil jakékoliv naděje Slavoje na body dalšími třemi zásahy. Nutno dodat, že skóre 5:0 bylo pro Koloveč snad až příliš kruté. Domácí totiž dokázali proměnit téměř každou šanci a několik příležitostí hostí naopak pochytal brankář Švarcbek.

Planá přidala další tři zásahy

Po změně stran se domácí bavili fotbalem a někdy to s kombinacemi už přeháněli až příliš. I Koloveč opět několikrát zahrozila, ale co šlo na bránu, s jistotou pokryl Švarcbek. Skóre se tak opět měnilo až v 69. minutě, kdy se popáté prosadil Dominik Sovka – 6:0. Ve zbytku zápasu se pak trefili ještě Jiří Kopča a Patrik Sláma, jenž zaznamenal svůj druhý gól v utkání. Planá si tedy připsala důležité tři body v boji o udržení v soutěži.

Petr Slivoně (trenér): Byl to pro nás důležitý zápas. Zvládli jsme ho výborně gólově. Soupeř si pár příležitostí vypracoval, ale dobře je pochytal náš gólman. Nám tam spadlo všechno, co jsme na bránu vypustili. Věděli jsme, že to musíme bodově zvládnout. Za týden nás čeká další důležitý zápas v Kchlebech a pokud uspějeme i tam, tak pak bychom už mohli mluvit o tom, že jsme zachráněni. Pomohl nám i Chodský Újezd, který nenechal všechny body Kozolupům.

[matches league_id=1 season=2018/19 match_day=22 show_team_selection=false]

[standings league_id=1 season=2018/19]

Náhradníci

Jméno GLS Karty
Marek Danko Daniel Karmazin
František Kliment David Sovka
Jan Bucsuházy Dominik Sovka